Kamerbrief - Alleenverdienende huishoudens voortgang aanpak bij samenloop van regeling

Het Kabinet heeft op Prinsjesdag 2023 bekend gemaakt geld te reserveren voor een tijdelijke regeling voor de ongeveer 6.500 huishoudens die onbedoeld een lager inkomen hebben dan het bijstandsniveau. Het gaat om een tijdelijke regeling voor de periode 2024-2027, vooruitlopend op een structurele oplossing die is voorzien vanaf 2028. Voor deze tijdelijke regeling is een wetswijziging van de Participatiewet nodig. Deze is naar verwachting in 2024 gereed. De structurele oplossing (vanaf 2028) vereist een wijziging in de Belastingwetgeving. Deze wordt de komende maanden uitgewerkt en krijgt een plek in het Belastingplan 2025.

Kamerbrief - Alleenverdienende huishoudens voortgang aanpak bij samenloop van regeling

Het gaat om een tijdelijke regeling voor de periode 2024-2027, vooruitlopend op een structurele oplossing die is voorzien vanaf 2028. Voor deze tijdelijke regeling is een wetswijziging van de Participatiewet nodig. Deze is naar verwachting in 2024 gereed.

De structurele oplossing (vanaf 2028) vereist een wijziging in de Belastingwetgeving. Deze wordt de komende maanden uitgewerkt en krijgt een plek in het Belastingplan 2025.