Minister-president Rutte brengt bezoek aan Groningen

Minister-president Rutte brengt vrijdag 29 september een werkbezoek aan de provincie Groningen. Het bezoek staat in het teken van het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in Groningen.

De minister-president gaat in Hoogezand in gesprek met kinderen, medewerkers van een basisschool en met medewerkers van ‘Tijd voor Toekomst’ over het aanpakken van kansenongelijkheid onder kinderen en jongeren in de regio. Tijd voor Toekomst is een meerjarig programma dat inzet op extra tijd voor talentontwikkeling, fysieke en mentale gezondheid, het verbreden van de blik op de wereld en het verminderen van achterstanden.
 
In Woltersum bezoekt minister-president Rutte een basisschool. Hier spreekt hij met kinderen over de impact van de aardbevingen en wat hun ideeën voor de toekomst zijn. Ook gaat hij in gesprek met inwoners van Woltersum over de gevolgen van de aardbevingen, het schadeherstel, de versterkingsoperatie en het toekomstperspectief van de kinderen en jongeren in het dorp.
 
En marge van het bezoek heeft de minister-president een ontmoeting met regionale bestuurders.  Het bezoek aan Groningen zou eerder in juli plaatsvinden, maar werd verzet in verband met het debat in de Tweede Kamer naar aanleiding van het aftreden van kabinet-Rutte IV.