Uitnodigen bewindspersoon ministerie van Financiën

De bewindspersonen van Financiën ontvangen jaarlijks veel uitnodigingen, bijvoorbeeld om een congres toe te spreken. De minister en staatssecretarissen stellen deze uitnodigingen zeer op prijs. Als u ook van plan bent een bewindspersoon uit te nodigen, kunt u hiervoor het beste onderstaand formulier gebruiken. Dan voldoet uw verzoek aan de belangrijkste eisen, waardoor wij uw verzoek in behandeling kunnen nemen en u normaal gesproken binnen 3 weken van een antwoord kunnen voorzien.

Waar moet u op letten bij uw verzoek?

Het is goed om te weten dat de minister en staatssecretarissen de voorkeur geven aan niet-commerciële bijeenkomsten.

Nodig de juiste bewindspersoon uit

Een uitnodiging voor een bijeenkomst waarvan het onderwerp buiten het takenpakket van de minister of staatssecretarissen valt, maakt weinig kans. Bekijk daarvoor het takenpakket:

Verstuur uw uitnodiging ruim op tijd

De agenda van de bewindspersoon wordt een aantal maanden vooruit gepland. Een uitnodiging kan daardoor het beste 3 maanden van tevoren worden verstuurd. Tussen het moment van ontvangst en reactie zit gemiddeld zo’n 3 weken. In de praktijk blijkt dat uitnodigingen die op het laatste moment worden verstuurd, helaas zelden kunnen worden gehonoreerd.

Toezegging onder voorbehoud

Een toezegging van een bewindspersoon is altijd onder voorbehoud. Er kan altijd iets tussen komen. Soms roept de Tweede Kamer een bewindspersoon op voor een debat, moet een minister onverwacht naar het buitenland of is er een ongepland kabinetsoverleg. Dan kan het gebeuren dat de bewindspersoon op het laatste moment verstek moet laten gaan. Graag met dit voorbehoud rekening houden. Een uitnodiging voor dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur maakt weinig kans; dan is er een vast 'vragenuur' in de Tweede Kamer waarvoor alle bewindslieden in principe beschikbaar moeten zijn.

Daarnaast zit de minister elke vrijdag in de ministerraad. Uitnodigingen voor bijeenkomsten die op vrijdag plaatsvinden kan de minister dan ook zelden aannemen.

Uitnodiging versturen

U kunt uw uitnodiging versturen door het formulier in te vullen.