Uitnodigen bewindspersoon ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De minister en de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontvangen vele uitnodigingen per week. Bijvoorbeeld om een congres toe te spreken of een werkbezoek af te leggen. De bewindspersonen stellen deze uitnodigingen zeer op prijs.

Waar moet u op letten bij uw verzoek?

Nodig de juiste bewindspersoon uit

Een uitnodiging voor een werkbezoek of bijeenkomst die gaat over een onderwerp dat niet in het takenpakket van de ministers of staatssecretaris zit, maakt weinig kans.

Verstuur uw uitnodiging ruim op tijd

Probeer een verzoek minimaal 3 maanden voor de datum van uw bijeenkomst te versturen. Het duurt ongeveer 3 weken voor u antwoord krijgt. Dan weet u ruim op tijd of de minister of staatssecretaris op uw uitnodiging kan ingaan. Nodigt u de bewindspersoon binnen 3 weken voor aanvang van uw bijeenkomst uit, dan wordt de uitnodiging in principe afgewezen.

Toezegging onder voorbehoud

Een toezegging is onder voorbehoud. Er kan altijd iets tussenkomen, bijvoorbeeld omdat de minister of staatssecretaris naar de Tweede Kamer moet voor overleg of voor het vragenuurtje in de Kamer op dinsdagmiddag. Op vrijdag zijn de bewindspersonen bij de vergadering van de Ministerraad. Die duurt in principe de hele dag. Daarom maken uitnodigingen voor dinsdag en vrijdag weinig kans.

Uitnodiging versturen

Vul het uitnodigingsformulier zo volledig mogelijk in, zodat de minister of staatssecretaris een duidelijk beeld van de bijeenkomst heeft en wat zijn rol is. Dit formulier is uitsluitend bedoeld om de bewindspersoon uit te nodigen voor een bijeenkomst, een overhandiging, een opening, een symposium, een werkbezoek of een congres. Nadat u het formulier heeft verzonden, ontvangt u automatisch een ontvangstbevestiging.

Verzoeken van de media

Heeft u een mediaverzoek? Neem dan contact op met een van de woordvoerders.