Wie kan kentekengegevens van mijn auto of ander voertuig opvragen?

In het kentekenregister staan gegevens van voertuigen. En van personen die een voertuig op hun naam hebben staan. De RDW beheert het kentekenregister. U kunt als particulier kentekengegevens uit het kentekenregister online bekijken of schriftelijk opvragen. Ook bepaalde organisaties kunnen dit doen.

Kentekengegevens online bekijken

U kunt gratis en snel online kentekengegevens bekijken op de website van de RDW. Zoals het merk van de auto, de vervaldatum algemene periodieke keuring (apk) en het zuinigheidslabel. Hier staan geen persoonlijke gegevens vermeld.

Wilt u een uitgebreider overzicht van uw eigen voertuigen? Dit kan via de dienst Mijn voertuigen bekijken. Hiervoor heeft u een DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Voertuigen tot 9 jaar terug

Met de dienst Inzage eigen gegevens kunt u online een overzicht in pdf opvragen van alle voertuigen die u tot 9 jaar geleden op uw naam heeft gehad. Ook hiervoor heeft u een DigiD, gebruikersnaam en wachtwoord nodig. U betaalt € 4,65.

Schriftelijk kentekengegevens opvragen

Via de RDW kunt u schriftelijk uw kentekengegevens opvragen. De kosten hiervoor zijn € 4,50. U kunt ook iemand machtigen om namens u het kentekenregister in te zien.

Opvragen kentekengegevens door organisaties

Bepaalde organisaties kunnen gegevens opvragen uit het kentekenregister zonder toestemming van de geregistreerde eigenaar/houder. Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de politie. Zij mogen de gegevens alleen gebruiken waarvoor deze zijn opgevraagd.

Belangenbehartigers voor de autobranche kunnen alleen technische gegevens opvragen. En deze gebruiken voor statistieken en voertuiginformatiesystemen voor de autobranche.

Commerciële post van autobedrijven

De RDW geeft geen namen en adresgegevens aan de voertuigbranche. Ontvangt u toch commerciële post van autobedrijven? En stelt u dit niet op prijs? Dan kunt u contact opnemen met de providers voor de voertuigbranche.