Hulp voor mensen met post-COVID

Heeft u in de eerste maanden na uw coronabesmetting veel klachten? Bespreek dit dan altijd eerst met uw huisarts. De huisarts kan samen met u kijken of extra onderzoek of zorg nodig is. Heeft u langer dan 3 maanden klachten? Dan is er sprake van post-COVID. 

Poliklinieken post-COVID

De Tweede Kamer heeft € 27 miljoen uitgetrokken voor poliklinieken voor post-COVID-patiënten. Het ministerie van VWS werkt bij de zorg voor deze patiënten samen met andere partijen, zoals zorginstellingen, artsen, verzekeraars en wetenschappers.

Extra hulp bij post-COVID

U kunt bij verschillende instanties om extra hulp vragen als u post-COVID-klachten heeft. Welke hulp het best bij u past, hangt af van uw situatie.

  • C-support: Deze nazorgorganisatie voor post-COVID patiënten biedt individueel advies, antwoord op vragen, en hulp bij gezondheids- en psychosociale klachten en bij problemen met werk en inkomen.
  • PostCovid NL: Patiëntenorganisatie voor advies bij herstel, ervaringen van coronapatiënten en lotgenotencontact.
  • Longcovidnederland: Patiëntengroep voor onderlinge support, het delen van ervaringen met en kennis over post-COVID. 

Ervaringsverhalen

Post-COVID kan voor iedereen anders verlopen. Op de websites van C-support en PostCovid NL staan ervaringsverhalen van mensen die na hun coronabesmetting klachten hielden. En welke gevolgen dit voor hen had.