Een vrouw voert een corona zelftest uit

Testen op corona

Het is niet meer nodig om een coronatest te laten doen. Ook een corona zelftest is niet meer nodig. Houdt u zich wel aan de algemene adviezen om luchtweginfecties te voorkomen. Als u coronaklachten heeft dan kunt u besluiten om toch een corona zelftest te doen.

Negatieve testuitslag soms nodig voor reizen buiten de EU

Om te reizen naar landen buiten de EU heeft u soms een negatieve uitslag nodig van een coronatest. Controleer eerst het reisadvies voor de testeisen van het land waar u naartoe reist op nederlandwereldwijd.nl. U kunt een afspraak maken bij een zelf gekozen commerciële testlocatie voor PCR-testen of antigeen(snel)testen. De kosten betaalt u zelf. U kunt hiervoor niet meer terecht bij de GGD.

Informatie voor commerciële testaanbieders

Iedereen mag een eigen testlocatie openen, als wordt voldaan aan de wet- en regelgeving zoals vastgelegd in de Wet publieke gezondheid. Hierin staat onder andere dat, vanaf 1 juli 2023, zowel positieve als negatieve testuitslagen een jaar bewaard moeten worden. En dat bij de testlocatie een arts verantwoordelijk moet zijn voor de medische zaken. Ook moet de testlocatie zich houden aan de wettelijke eisen om een medisch dossier te onderhouden.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. 
 

Uitgelicht

Vragen? Bel 1400

Heeft u vragen over de aanpak van corona? U kunt bellen naar 1400. Of naar +31 70 214 02 14, als u in het buitenland bent. Dit nummer is open van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 20.00 uur. Gesloten in het weekend en op feestdagen.  U betaalt normale belkosten.