Geschikte corona zelftesten

Zelftesten die geschikt zijn om te gebruiken, herkent u aan een CE-logo op de verpakking. U kunt ze bijvoorbeeld kopen bij de drogist of apotheek. 

Let op:  Een corona zelftest doen is niet meer nodig. Nu gelden alleen de basisadviezen bij alle luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. U kunt zelf besluiten om toch een zelftest te doen.

Geschikte zelftesten hebben CE-logo

Een zelftest is een antigeensneltest die u zelf thuis kunt afnemen. Op de verpakking van de zelftest moet een CE-markering staan. Met daarachter een getal van 4 cijfers. Deze testen zijn door professionele keuringsinstanties veilig bevonden en goedgekeurd om zelf te gebruiken.

Nederlandse gebruiksaanwijzing bij corona zelftest

Er moet altijd een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij een zelftest zitten. De betrouwbaarheid van de zelftest is afhankelijk van de manier waarop u de zelftest afneemt. Volg daarom precies de gebruiksaanwijzing.

Samenstelling zelftest

Wilt u weten wat de samenstelling van de zelftest is? Neem dan contact op met de fabrikant van de zelftest. De contactgegevens van de fabrikant staan in de gebruiksaanwijzing.

Speeksel zelftesten

Er zijn ook zelftesten op de markt die gebruik maken van een afname van speeksel in plaats van via de neus. Uit onderzoek blijkt dat een speeksel-zelftest een minder betrouwbaar resultaat geeft dan een zelftest die werkt met een neusafname.