Vaccineren tegen corona: laat u informeren

U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Daarom is het belangrijk dat uw informatie over de coronaprik klopt. Laat u goed informeren en gebruik daarvoor verschillende bronnen. 

Met een aantal tips herkent u sneller of informatie echt of verzonnen is (desinformatie)

Denkt u na over uw keuze voor vaccinatie maar heeft u meer informatie nodig? In onze weblogs leest u achtergrondinformatie van experts in verschillende vakgebieden. Zij delen met u feiten, uitleg én hun ervaringsverhalen over de coronaprik.

U kunt ook de serie van tien korte video’s met professor Van Dongen bekijken. Hierin beantwoordt hij 10 vragen over bijvoorbeeld ons afweersysteem, waarom het coronavirus telkens verandert, het verschil tussen corona en griep en hoe we onze afweer op peil kunnen houden. 

Feit of mening over coronavaccinatie?

Veel mensen halen informatie over de coronaprik van internet en sociale media. Informatie verspreidt zich razendsnel. Soms is er dan weinig tijd om te controleren of het klopt. Niet alles is waar. Soms gaat het om aannames en meningen die heel overtuigend klinken. Dat gebeurt ook bij het onderwerp coronavaccinatie.

Actuele vragen over coronaprik

Hieronder staat een aantal vragen over de coronaprik. En de uitleg van verschillende experts.

Betrouwbare informatie herkennen

Hulp bij omgaan met desinformatie in uw werk

Werkt u in de zorg, het onderwijs of een andere publieke organisatie? Dan is de kans groot dat u met desinformatie te maken krijgt. Er is een handreiking om om te gaan met desinformatie in uw werk. Daarin staan handvatten om desinformatie te herkennen en om hierover in gesprek te gaan. De handreiking bundelt wetenschappelijke inzichten en is gebaseerd op ervaringen met desinformatie over coronavaccins. 

Heeft u nog vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken?

Heeft u na het lezen van deze pagina vragen over uw persoonlijke medische situatie? Bespreek dit dan met uw (huis)arts.