Vaccineren tegen corona: laat u informeren

U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Daarom is het belangrijk dat uw informatie over coronavaccinatie klopt. Laat u goed informeren en gebruik daarvoor verschillende bronnen. 

U kunt binnenkort een uitnodiging voor coronavaccinatie krijgen. Misschien twijfelt u of u zich wel wilt laten vaccineren. En heeft u vragen of zorgen. Bijvoorbeeld over de veiligheid en werkzaamheid van de coronavaccins.

Feit of mening over coronavaccinatie?

Veel mensen halen informatie over coronavaccinatie van internet, social media en andere mediabronnen. Informatie verspreidt zich razendsnel. Soms is er dan weinig tijd om te controleren of het klopt. Niet alles is waar. Soms gaat het om aannames en meningen die heel overtuigend  klinken. Dat gebeurt ook bij het onderwerp coronavaccinatie.

Actuele vragen over coronavaccinatie

Hieronder staat een aantal vragen over coronavaccinatie. En de uitleg van verschillende experts.

Betrouwbare informatie herkennen

Er wordt veel gezegd over de vaccins. Sommige informatie is juist, maar sommige berichten zijn niet goed onderbouwd. Het is soms best moeilijk om betrouwbare informatie te onderscheiden van onbetrouwbare informatie. 

Gebruik de checklist 'Is deze informatie echt?' om verkeerde informatie en nepnieuws te herkennen. Of kijk of u de informatie ook terugziet bij de informatie over coronavaccinatie van het RIVM.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina vragen over uw persoonlijke medische situatie? Bespreek dit dan met uw (huis)arts.

Coronavaccinatie: Wanneer krijg ik een vaccinatie?

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor de  vaccinatie tegen het coronavirus? Vul een aantal vragen in en bekijk wanneer en waar  u de coronavaccinatie krijgt.