Wat en wanneer is de Nederlandse Veteranendag?

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Op de laatste zaterdag van juni is het altijd Veteranendag. 

Veteranendag op 27 juni 2020 gaat door, maar met een ander programma. Dit komt door de COVID-19-maatregelen. Er is geen Nationaal Defilé door de binnenstad van Den Haag, en ook geen publieksevenement op het Malieveld. Wel is er een speciaal programma vanuit de Ridderzaal. Lees meer over Veteranendag 2020 op de website van Defensie.

Viering Veteranendag

Elk jaar vindt op een zaterdag rond 29 juni de Nederlandse Veteranendag plaats. 29 juni is de geboortedag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

De Nederlandse Veteranendag is niet alleen bedoeld voor de veteranen zelf. De dag is ook nadrukkelijk voor het algemene publiek.

Organisatie Nederlandse Veteranendag

Het Nationaal Comité Veteranendag is verantwoordelijk voor de organisatie van de dag zelf. Op de website van het Comité vindt u meer informatie over de Nederlandse Veteranendag.