Wat en wanneer is de Nederlandse Veteranendag?

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Op de laatste zaterdag van juni is het altijd Veteranendag. In 2019 is Veteranendag op 29 juni.

Viering Veteranendag

Elk jaar vindt op een zaterdag rond 29 juni de Nederlandse Veteranendag plaats. 29 juni is de geboortedag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

De Nederlandse Veteranendag is niet alleen bedoeld voor de veteranen zelf. De dag is ook nadrukkelijk voor het algemene publiek.

Activiteiten op Veteranendag

De belangrijkste activiteiten op Veteranendag vinden plaats in Den Haag. Erkenning en waardering voor veteranen staan hierbij centraal. Zo is er het programma in de Ridderzaal en op het Binnenhof, een defilé en een grote bijeenkomst op het Malieveld. Tijdens Veteranendag kunnen bezoekers en veteranen met elkaar kennismaken.

Organisatie Nederlandse Veteranendag

Het Nationaal Comité Veteranendag is verantwoordelijk voor de organisatie van de dag zelf. Op de website van het Comité vindt u meer informatie over de Nederlandse Veteranendag. Daar staat bijvoorbeeld informatie over het aanmelden voor het defilé en de tijden en locaties van het programma.