Ontwikkelpad kinderopvang

Het Ontwikkelpad kinderopvang is een op maat gemaakt pad dat potentiële kandidaten helpt om zich in de praktijk van de kinderopvang te ontwikkelen. Zo kunnen kandidaten zonder vooropleidingseisen starten als groepshulp en zich, als zij dat willen en kunnen, verder ontwikkelen tot pedagogisch medewerker.

Het Ontwikkelpad  kinderopvang is gemaakt door de brancheorganisaties van de kinderopvang samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vele partijen betrokken bij de 35 arbeidsmarktregio’s.

Waarom het Ontwikkelpad kinderopvang?

De kinderopvangsector kampt met grote personeelstekorten. In totaal is er vraag naar zo’n 6.000 medewerkers. Hoewel veel werkzoekenden een baan in de kinderopvang interessant vinden, hebben zij op dit moment niet altijd de juiste diploma’s. De stap om de benodigde kwalificaties te behalen via een meerjarig diplomatraject is voor veel werkzoekenden te groot.

Wat is het doel?

Het Ontwikkelpad kinderopvang maakt het in- en doorstromen voor een bredere groep kandidaten (werkenden en werkzoekenden) mogelijk

Meer informatie:

Het ministerie van SZW gaat ook voor andere kraptesectoren aan de slag met het maken van Ontwikkelpaden, samen met brancheorganisaties van deze sectoren.