Waar kan ik mijn kinderopvangtoeslag regelen?

Uw kinderopvangtoeslag kunt u berekenen, aanvragen en wijzigen op de website van de Belastingdienst. 

Kinderopvangtoeslag berekenen

Wilt u weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Maak dan een proefberekening voor uw kinderopvangtoeslag op de website van de Belastingdienst. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen op de website van de Belastingdienst. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland op de website van de Belastingdienst. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Wijziging kinderopvangtoeslag doorgeven

De hoogte van uw toeslag hangt af van uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen. En van de soort opvang, het aantal opvanguren en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Als daar iets in verandert, kan dat gevolgen hebben voor uw toeslag. Daarom moet u binnen 4 weken wijzigingen voor uw kinderopvangtoeslag doorgeven aan de Belastingdienst Toeslagen.

Aanvragen kinderopvangtoeslag 2018 voor peuterspeelzaal nog niet mogelijk

Vanaf 1 januari 2018 kunt u ook kinderopvangtoeslag aanvragen als uw kind naar de peuterspeelzaal gaat. Op dit moment is nog niet bekend wanneer u dit kunt doen.