Veiligheid en welzijn

Op school moet je jezelf kunnen zijn en je veilig voelen. Wie je ook bent, waar je vandaan komt en wat je gelooft. Je mag niet gediscrimineerd of gepest worden. Om het welzijn en de veiligheid van studenten beter te maken, gaan scholen en studenten samen in gesprek over wat er beter kan.

Hulp op school

Voel je je niet veilig, of zit je niet lekker in je vel? Dan kan je op elke mbo-school terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Praat je hier liever met iemand anders over? Vraag dan op jouw school wie de zorgcoördinator, schoolpsycholoog of vertrouwenspersoon is. Zij helpen je verder.

Afspraken over welzijn en veiligheid van studenten

De overheid gaat samen met scholen en studenten, aan de slag om het mbo een veilige en fijne plek te laten zijn. Een plek waar je elkaar kan ontmoeten, van elkaar kan leren en op elkaar kan bouwen.

Eén van de afspraken uit de werkagenda is dat scholen en studenten samen in gesprek gaan over (mentaal) welzijn en de veiligheid op school. Hoe gaat het nu en hoe kan het beter? Na dit gesprek wordt hiervoor een plan gemaakt. Als je het leuk vindt om mee te denken, dan kun je dit aangeven bij de studentenraad van jouw school.