Ik wil mijn keuze in het Donorregister wijzigen, kan dat?

U kunt op ieder moment uw keuze wijzigen op Donorregister.nl. Uw keuze is na 4 weken zichtbaar in het Donorregister.

Uw keuze in Donorregister aanpassen

U kunt op Donorregister.nl altijd uw keuze wijzigen. Dat kan direct met uw DigiD. U kunt ook een papieren donorformulier gebruiken. Dit kunt u ophalen bij de meeste gemeentehuizen en bibliotheken. U kunt het formulier ook aanvragen via het informatienummer 0900 821 21 66.

Verwerkingstijd wijziging keuze Donorregistratie

Als u uw keuze in het Donorregister met behulp van uw DigiD wijzigt, ziet u direct uw aangepaste keuze. Als u uw keuze via een papieren formulier wijzigt, is uw nieuwe keuze na 4 weken na ontvangst van de registratiebevestiging geldig. In de tussentijd is er geen keuze zichtbaar voor artsen. 

Het is belangrijk dat u uw nieuwe keuze bespreekt met uw familie. Heeft u vastgelegd dat iemand anders beslist of u uw organen doneert? Bespreek dat dan met die persoon.

Overlijden voordat de keuzewijziging is doorgevoerd

Op het moment dat u een keuzewijziging doorgeeft, wordt de oude keuze automatisch geblokkeerd. Artsen kunnen uw registratie niet meer raadplegen.

Overlijdt u voordat de keuzewijziging is doorgevoerd in het Donorregister? Dan overlegt de arts met uw nabestaanden wat te doen. Bespreek daarom uw nieuwe keuze met uw familie. Heeft u vastgelegd dat iemand anders beslist of u uw organen doneert? Bespreek dat dan met die persoon.

Heeft u vragen?

U kunt met vragen bellen met de Donorinformatielijn: 0900 821 21 66. Bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 19:00 uur.

Of stuur een e-mail naar: