Rijkshuisstijl en rijkswebsites

Brieven, websites en campagnes van de Rijksoverheid zijn herkenbaar door het rijkslogo en de rijkshuisstijl. De websites van de Rijksoverheid moeten toegankelijk zijn voor iedereen.

Rijkslogo en rijkshuisstijl

Alle overheidsorganisaties die rechtstreeks onder ministeri├źle verantwoordelijkheid vallen dragen het rijkslogo en voeren de rijkshuisstijl. Dat zijn bijvoorbeeld ministeries en agentschappen. De landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee gebruiken de huisstijl van de Rijksoverheid niet. Zij hebben eigen emblemen en kleuren.

Het gebruik van het rijkslogo en de rijkshuisstijl is belangrijk voor de herkenbaarheid van de Rijksoverheid. Het maakt direct duidelijk dat de Rijksoverheid de afzender van de informatie is. Ook onderstrepen het rijkslogo en de rijkshuisstijl de neutraliteit en continuïteit van de Rijksoverheid.
Het rijkslogo en de rijkshuisstijl mogen alleen worden gebruikt door de Rijksoverheid.

Lees meer over het rijkslogo en de rijkshuisstijl.

Eisen aan websites Rijksoverheid

Websites van de Rijksoverheid moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Burgers en bedrijven moeten overheidsinformatie makkelijk kunnen vinden en lezen. De websites moeten bijvoorbeeld goed te lezen zijn op een telefoon of tablet, en ook blinden en slechtzienden moeten de websites kunnen gebruiken.

Lees meer over de richtlijnen die gelden voor websites van de Rijksoverheid.