Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?

Als u gaat scheiden bent u het misschien niet eens over een aantal zaken. Het is daardoor moeilijk om afspraken te maken. In dat geval kan mediation u helpen om samen een oplossing te vinden.

Redenen om voor mediation te kiezen

Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan u dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken. Bijvoorbeeld over:

Bij mediation lost u uw conflict op door bemiddeling. Dit gebeurt door een onafhankelijke derde, een mediator. Redenen om voor mediation te kiezen:

  • U heeft vaak snel een oplossing.
  • Tijdens mediation kunnen u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven.
  • U bepaalt zelf, met uw (ex-)partner, wat u afspreekt.
  • Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt.

Na mediation een advocaat

Bent u het door de mediation eens geworden over de afspraken? Dan kunt u samen met uw (ex-)partner een advocaat nemen. Bij een scheiding heeft u altijd een advocaat nodig. De advocaat kan de afspraken laten bekrachtigen door de rechter.

Tijdens mediation ligt zaak bij rechter stil

Tijdens de mediation staat uw zaak bij de rechter stil. Wordt u het tijdens de mediation niet eens of bent u het voor een deel met elkaar eens? Dan kunt u uw zaak bij de rechter na de mediation voortzetten. Dat kan ook voor dat deel van de afspraken waarover u het eens bent.