Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?

Als u gaat scheiden en u bent het niet met elkaar eens, kan mediation u helpen samen een oplossing te vinden.

Redenen om voor mediation te kiezen

Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan u dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de kinderen, partneralimentatie of kinderalimentatie.

Bij mediation lost u uw conflict op door bemiddeling. Dit gebeurt door een onafhankelijke derde, een mediator. Redenen om voor mediation te kiezen:

  • U heeft vaak snel een oplossing.
  • Tijdens mediation kunnen u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven.
  • U bepaalt zelf, met uw (ex-)partner, wat u afspreekt.
  • Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt.

Bent u het door de mediation eens geworden over de afspraken? Dan kunt u samen met uw (ex-)partner een advocaat nemen. De advocaat kan de afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Bij scheidingszaken heeft u altijd een advocaat nodig.

Tijdens mediation ligt uw zaak bij de rechter stil

Tijdens de mediation wordt uw zaak bij de rechter stilgelegd. Wordt u het tijdens de mediation niet of maar gedeeltelijk met elkaar eens? Dan kunt u uw zaak bij de rechter, eventueel gedeeltelijk, voortzetten.