Persbericht NLFI

NLFI verlaagt via het handelsplan haar belang in ABN AMRO tot onder 50%

Het belang van NLFI in ABN AMRO Bank N.V. (“ABN AMRO” of de “Vennootschap”) is, als gevolg van het handelsplan om certificaten van aandelen (de “Certificaten”) in ABN AMRO te verkopen namens de Nederlandse Staat, op 25 september 2023 gedaald tot onder 50%.

Dit handelsplan is op 10 februari 2023 aangekondigd. Het wordt uitgevoerd door Citigroup Global Markets Europe AG (“Citigroup”) als manager van het handelsplan. NLFI zal de markt informeren als het handelsplan eindigt.

Het handelsplan maakt deel uit van het eerder bekendgemaakte voornemen van de Nederlandse Staat om haar belang (via NLFI) in ABN AMRO geleidelijk af te bouwen. De Relationship Agreement tussen NLFI en ABN AMRO van 10 november 2015 (de “Relationship Agreement”) geeft NLFI de bevoegdheid om haar Certificaten te verkopen, al dan niet op de openbare markt, in overeenstemming met de ordelijke verkoopafspraken overeengekomen in de Relationship Agreement. De volledige tekst van de Relationship Agreement is beschikbaar op de website van zowel NLFI als ABN AMRO.
Rothschild & Co treedt op als financieel adviseur van NLFI, Allen & Overy LLP treedt op als juridisch adviseur van NLFI.
Dit is een vertaling van een Engels persbericht. De Engelse tekst is leidend.
Belangrijke juridische