Kan ik vaccinaties inhalen die ik als kind niet heb gehad?

Ja, u kan altijd een vaccinatie inhalen. Dit is zeker aan te raden als u ziek bent of een verminderde weerstand heeft. U bent dan extra kwetsbaar voor infectiezieken als mazelen. Voor kinderen tot 18 jaar is het inhalen van vaccinaties gratis via het consultatiebureau.

Afspraak maken voor inhalen vaccinatie

Wilt u uw kind een vaccinatie laten inhalen? Neem contact op met het consultatiebureau of een andere jeugdgezondheidszorgorganisatie in uw regio voor een afspraak. Wilt u als volwassene zelf een vaccinatie inhalen? Neem dan contact op met de GGD. 

Vaccinatie tegen infectieziekten

Kinderen krijgen een vaccinatie tegen infectieziekten als polio en de mazelen. Ze krijgen de vaccinatie op de leeftijd wanneer de vaccinatie ze het beste beschermd tegen de infectieziekten. Heeft u nooit een vaccinatie gekregen? Dan heeft u een verhoogde kans om ziek te worden.

Voorstel gratis vaccinaties inhalen voor jongeren tot en met 26 jaar

Het kabinet werkt aan een voorstel om ook jongeren tot en met 26 jaar gratis een vaccinatie te laten inhalen. Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en organisaties uit de jeugdgezondheidszorg werken mee aan dit voorstel. Het kabinet wil hiermee aanmoedigen dat meer mensen zich laten vaccineren.