25 maart Conferentie Voorkomen daderschap, vroeg ingrijpen loont!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert op donderdag 25 maart  2021 een conferentie met als thema 'Voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen'. De conferentie wordt live uitgezonden vanuit de Tramremise in Den Haag op uitnodiging van burgemeester Peter Oskam.

Minister Sander Dekker (rechtsbescherming) gaat in gesprek met onder meer neuropsycholoog Erik Scherder, hoogleraar Geert-Jan Stams, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven, jongeren, professionals en ervaringsdeskundigen.

Centraal staat het belang van vroegtijdig ingrijpen en het inzetten van effectieve interventies om risicogedrag te voorkomen en een positieve ontwikkeling te stimuleren. De dialoog wordt begeleid door Farid Tabarki.

Voor wie bedoeld?

De conferentie is digitaal te volgen en is bedoeld voor beleidsmakers en andere professionals bij gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, politie, rechterlijke macht, OM en de rijksoverheid. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op de werkzame bestanddelen van effectief preventiebeleid en het belang van vroegtijdig ingrijpen.

De middag wordt omlijst met muziek en sketches van en door jongeren. Wij reiken u bovendien een digitaal informatiepakket aan met effectieve gedragsinterventies ter voorkoming van daderschap.

Aanmelden

Wilt u kennis opdoen en ervaringen uitwisselen over interventies in het kader van het voorkomen van daderschap? U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie op 25 maart 2021.