17 juni Agenda minister Dijkstra week 25

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie diverse locaties

17 juni

  • Werkbezoek: minister Dijkstra gaat op bezoek bij een coffeeshop in verband met de start van de overgangsfase van het Experiment gesloten coffeeshopketen (wietexperiment). Ze zal hier in gesprek gaan met coffeeshopeigenaren uit Almere en de locoburgemeester van Almere, Maaike Veeningen (Almere)
  • Evenement: minister Dijkstra is aanwezig bij de Congresdag Samenwerkende Gezondheidsfondsen (Hilversum)
  • Werkbezoek: minister Dijkstra brengt een bezoek aan het Erasmus MC in het kader van post-covidonderzoek. Hier maakt ze kennis met 3 recent gestarte onderzoeksprojecten en spreekt ze met een patiënt die meedoet aan klinisch onderzoek. Ze spreekt ook met Merel Hellemons (longarts en onderzoeker) en Stefan Sleijfer (voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC) (Rotterdam)

19 juni

  • Kamervergadering: minister Dijkstra is aanwezig bij het commissiedebat Zorgverzekeringsstelsel (inclusief Pakketbeheer) (Den Haag)

21 juni

  • Internationale bijeenkomst: minister Dijkstra is aanwezig bij de Formele Europese Gezondheidsraad (EPSCO). De voornaamste agendapunten zijn geneesmiddelenwetgeving, door vaccins voorkombare kankers en de Europese gezondheidsunie. Aanwezig zijn minister Rauch (Oostenrijk), minister Vandenbroucke (België), minister Kondeva (Bulgarije), minister Vàlek (Tsjechië), minister Sikkut (Estland), minister Juuso (Finland), minister Steffen (Duitsland), minister Plevris (Griekenland), minister Takás (Hongarije), minister Schillaci (Italië), minister Dulkys (Litouwen), minister Deprez (Luxemburg), minister Fearne (Malta), minister Rupel (Slovenië), minister Garcia Gomez (Spanje), minister Ankarberg Johansson (Zweden), minister Forssmed (Zweden) (Luxemburg)

Informatie voor de pers

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met Roos Schelberg: +31 6 15 03 82 24, rm.schelberg@minvws.nl.