Ondernemerstop GES van start

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) is voorzitter van de Global Entrepreneurship Summit (GES2019). In het World Forum trapte ze vanochtend de internationale ondernemerstop af met haar openingstoespraak (Engels). Eerder verwelkomde minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zijn Amerikaanse ambtsgenoot Mike Pompeo in Den Haag. De ministers hielden voorafgaand aan de top een persconferentie.

Kaag: ‘Kansen voor bedrijfsleven’

Minister Kaag ziet in de GES enorme kansen voor het bedrijfsleven: 'Het is een moment om na te denken over zakelijke oplossingen voor duurzaamheidsproblemen op het gebied van water, logistiek en gezondheidszorg. Kansen voor bedrijven, kansen om veranderingen teweeg te brengen en natuurlijk kansen om banen te creëren.'

Blok: ‘Wij geloven in ondernemerschap’

‘Onze landen zijn 2 van de meest innovatieve en ondernemende ter wereld’, zei Blok in een persconferentie, voor de officiële opening van de GES.  ‘Wij geloven in ondernemerschap. Het heeft onze en andere landen welvaart en vooruitgang gebracht. Ook geloven we in een veiligere en stabielere wereld. We zijn sterke partners in de internationale arena. Of het nu gaat om onze gezamenlijke bezorgdheid om de onrust in Venezuela, onze inzet om kwaadwillende cyberactiviteiten tegen te gaan of onze sterke inzet voor de Transatlantische Alliantie.’ Bekijk in de video hoe minister Blok Pompeo ontvangt.

Rutte: ‘GES zorgt voor contacten die de wereld beter maken’

Minister-president Rutte ziet tal van mogelijkheden voor de GES: ‘Voor gevestigde multinationale bedrijven en scale-ups. Voor institutionele en particuliere investeerders. Eigenlijk voor de hele wereld. Omdat de Global Entrepreneurship Summit een lange traditie heeft in het opbouwen van contacten die de wereld beter maken en tegelijkertijd een gezonde winst opleveren.’ De premier opende de GES samen met minister Pompeo.

GES2019

Voor de 9e editie van de ondernemerstop zijn zo'n 2.000 genodigden, onder wie ondernemers, investeerders en vertegenwoordigers van overheidsinstanties. Ook zijn prominenten aanwezig als Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, en koningin Máxima. GES2019 duurt tot en met woensdag 5 juni. Bekijk het volledige programma.