BIG-registratie voor verpleegkundigen van Bonaire

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) heeft besloten om voorlopig diploma’s van Fundashon Mariadal op Bonaire rechtstreeks toegang te geven tot het BIG-register. Dit vooruitlopend op een definitieve wettelijke regeling. Verpleegkundigen met een dergelijk diploma kunnen vanaf nu in Europees Nederland aan het werk. 

De opleiding verpleegkunde van het Fundashon Mariadal ziekenhuis op Bonaire is gelijkwaardig aan de Europees Nederlandse opleiding verpleegkunde op mbo-4 niveau, maar geeft op dit moment geen rechtstreekse toegang tot het BIG-register. Dat betekent dat verpleegkundigen niet meteen in Europees Nederland aan de slag kunnen als zij dat zouden willen. 

De opleiding op Bonaire is erkend door het Ministerie van OCW en staat onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs.