Vestia verkoopt woningen

De overdracht van circa 10.000 Vestia woningen aan collega-woningcorporaties is een stap dichterbij gekomen. De verkoop van Vestia vastgoed in Pijnacker-Nootdorp, Barendrecht en Westland is een feit. Naar verwachting geven de Autoriteit woningcorporaties en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw nog dit jaar akkoord. Hiermee is ongeveer de helft van de te verkopen huurwoningen van Vestia overgenomen door andere corporaties.

Minister Ollongren: "Dit resultaat kon alleen behaald worden dankzij de inspanning van alle betrokkenen. Dus mijn dank aan de overnemende corporaties, Staedion, Patrimonium Barendrecht, Havensteder, Wooncompas, de Wassenaarsche Bouwstichting, Wonen Wateringen, Arcade Wonen en Wonen Midden-Delfland. En aan Vestia en Hamit Karakus als begeleider van het proces. Al deze bestuurders maken het mogelijk dat sociale huurwoningen behouden blijven voor die grote groep mensen die deze huurwoningen hard nodig hebben."

Voor het vastgoed in de andere gemeenten - Bergeijk, Brielle en Zuidplas - voert Vestia gesprekken met de kopende corporaties voor een overname in 2021.