Trefpunt ingericht in Lviv voor Nederlanders in Oekraïne

Voor Nederlanders in Oekraïne die noodhulp of consulaire bijstand nodig hebben is er een trefpunt in Lviv. Nederlanders kunnen zich in de Oekraïense stad melden voor het krijgen van een laissez-passer of een noodvisum. Lees hier wat u moet weten.

Let op: Het Nederlandse trefpunt in Lviv is per 26 februari 2022 gesloten. Om toch in contact te blijven met Nederland, kunnen Nederlanders in Oekraïne 24 uur per dag bellen met het contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken: +31 247 247 247.

Ambassade in Kyiv: niet geopend voor noodhulp

Nu reizen naar Oekraïne wordt afgeraden, is de ambassade teruggebracht tot een kernbezetting. De consulaire afdeling van de Nederlandse ambassade in Kyiv is tot nader order gesloten. 

Update 20 februari 2022: Om veiligheidsredenen zijn de werkzaamheden van de ambassade in Kyiv naar het Nederlandse trefpunt in Lviv verplaatst.

Update 25 februari 2022: Reis niet naar Oekraïne. Bent u in het land? Verlaat het land op eigen gelegenheid als dit veilig kan. Kan dit niet, zoek dan een veilige plaats. Van evacuatie door de Nederlandse overheid is geen sprake. Laat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Trefpunt in Lviv: wel geopend voor noodhulp

Het Nederlandse trefpunt in Lviv kan noodhulp bieden, zoals het verstrekken van noodvisa en laissez-passers aan Nederlanders in Oekraïne en hun kerngezinsleden (echtgenoot/echtgenote/geregistreerd partner en afhankelijke kinderen t/m 25 jaar). Op dit trefpunt is een aantal medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig.

Mocht bij een noodsituatie alle communicatie uitvallen en u wilt een beroep doen op de ambassade, kom dan naar het trefpunt in Lviv.

Let op: Het Nederlandse trefpunt in Lviv is per 26 februari 2022 gesloten. Om toch in contact te blijven met Nederland, kunnen Nederlanders in Oekraïne 24 uur per dag bellen met het contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken: +31 247 247 247.

Adres en openingstijden trefpunt in Lviv

  • Adres: Profesora Buika-straat 2, Lviv, Oekraïne.
  • Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Trefpunt in Lviv

Profesora Buika-straat 2, Lviv, Oekraïne

Routebeschrijving trefpunt in Lviv

Vergroot afbeelding Steunpunt in Lviv
Ingang van het gebouw.

Bij aankomst vindt u aan de rechterkant van het gebouw een witte deur. Hier gaat u doorheen. U staat dan opnieuw voor een deur, waar u op de bel kunt drukken. De bewaker zal u binnen laten. Links bevindt zich de trap en daartegenover 2 liften. Het trefpunt bevindt zich op de 5e verdieping in de 3e kamer aan de rechterhand. Op de deur hangt een Nederlandse vlag.

Contactgegevens voor noodhulp en informatie

Heeft u hulp of informatie nodig? Neem telefonisch contact op met het 24/7 Contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken via: +31 247 247 247.

Houd uzelf en het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte

Bent u in Oekraïne? Dan is het belangrijk om u te Registreren bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet het ministerie van Buitenlandse Zaken dat u in het land bent.