Minister-president Rutte ontvangt premier Pashinyan van Armenië

Minister-president Rutte ontvangt woensdag 11 mei premier Nikol Pashinyan van Armenië op het ministerie van Algemene Zaken voor een gesprek en een delegatieoverleg. Er zal onder meer worden gesproken over de bilaterale relatie tussen Nederland en Armenië, het conflict over Nagorno-Karabach, de oorlog in Oekraïne en de voortgang in Armenië op het gebied van democratie en mensenrechten.

Bij het delegatieoverleg zijn onder anderen aanwezig: minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, de Armeense ministers van Buitenlandse Zaken, Ararat Mirzoyan, van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Vahram Dumanyan, van Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur, Gnel Sanosyan en van Economische Zaken, Vahan Kerobyan.

Premier Pashinyan is 10 en 11 mei in Nederland. Naast de ontmoeting met minister-president Rutte voert hij gesprekken met leden van de Eerste en Tweede Kamer alsook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en geeft hij een lezing op Clingendael.