Liesje Schreinemacher draagt haar taken over aan Geoffrey van Leeuwen

Vandaag heeft minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking haar taken overgedragen aan minister Geoffrey van Leeuwen. Van Leeuwen zal haar vervangen gedurende haar zwangerschapsverlof.

Vergroot afbeelding Overdracht BHOS
In Den Haag ondertekenden Liesje Schreinemacher en Geoffrey van Leeuwen het overdrachtsdocument.

Minister van Leeuwen

Met ingang van vandaag is Geoffrey van Leeuwen verantwoordelijk voor de invulling van de portefeuilles Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Minister van Leeuwen: “Heel mooi dat ik de komende maanden het werk van Liesje Schreinemacher mag voortzetten. Ik kan voortbouwen op de koers die het kabinet al heeft vastgesteld: doen waar Nederland goed in is. Uiteraard vragen de oorlog in Oekraïne en de humanitaire situatie in Gaza de volle aandacht, dus ik ga meteen aan de slag.”