Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Reactie kabinet op het rapport van commissie De Winter

Reactie kabinet op het rapport van commissie De Winter

Reactie van ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) namens het kabinet op het onderzoek van commissie De Winter naar psychisch, fysiek en seksueel geweld in de jeugdzorg vanaf 1945 tot heden.

Reactie kabinet op het rapport van commissie De Winter

Eindrapport Commissie Onderzoek De Winter: kinderen werden vanaf 1945 in de jeugdzorg onvoldoende beschermd tegen geweld

Kinderen die uit huis geplaatst zijn, behoren in de eerste plaats veilig te zijn. Toch blijkt een aanzienlijk percentage van de kinderen die van 1945 tot heden in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen verbleven onvoldoende te zijn beschermd tegen fysiek, psychisch en seksueel geweld.

Eindrapport Commissie Onderzoek - De Winter: kinderen werden vanaf 1945 in de jeugdzorg onvoldoende beschermd tegen geweld

Nederland in top-3 EU-ranglijst digitale economie

Nederland behoort voor het eerst tot de top-3 landen in Europa als het gaat om de kracht van de digitale economie. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. Deze index rangschikt de kwaliteit van de digitale infrastructuur, het gebruik van digitale toepassingen door en online vaardigheden van de inwoners, de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de online dienstverlening door de overheid zelf.

Nederland in top-3 EU-ranglijst digitale economie

Minister Ollongren slecht te hoge drempels in bouwregelgeving

Minister Ollongren (BZK) wil de bouwregelgeving zo aanpassen dat nieuwe woningen en publiek toegankelijke gebouwen beter toegankelijk worden voor mensen met een beperking. Zo wil de minister de eis dat bij nieuwbouwwoningen tenminste één toegang goed toegankelijk is voor mensen met een beperking (drempel met een maximale hoogte van 2 cm) uitbreiden naar alle toegangen.

Minister Ollongren slecht te hoge drempels in bouwregelgeving

Aangepast besluit gaswinning Pieterzijl-Oost vastgesteld

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het winningsplan voor het gasveld Pieterzijl-Oost. Op grond van de uitgebrachte adviezen van onder andere het Staatstoezicht op de Mijnen, de Technische Commissie Bodembeweging, de Mijnraad en de betrokken overheden is er geen grond om de winning uit dit gasveld te weigeren.

Aangepast besluit gaswinning Pieterzijl-Oost vastgesteld

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl