Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Minister Bruins: oplossing voor geneesmiddelentekorten

Minister Bruins: oplossing voor geneesmiddelentekorten

Om geneesmiddelentekorten tegen te gaan worden er extra voorraden van geneesmiddelen opgebouwd. Hiermee wordt naar verwachting 85 procent van de tijdelijke geneesmiddeltekorten opgevangen. Minister Bruins (Medische Zorg) gaat hier afspraken over maken met verschillende partijen. De extra voorraden worden aangelegd bij firma’s en groothandels. Het aanleggen van de voorraden start in 2020 en kost rond de 25 miljoen euro.

Minister Bruins: oplossing voor geneesmiddelentekorten

Verdubbeling resultaat prijsonderhandelingen geneesmiddelen

Door scherp te onderhandelen over de prijs van nieuwe en zeer dure geneesmiddelen is vorig jaar 272 miljoen euro bespaard. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Sinds 2013, het jaar waarin met de onderhandelingen werd gestart, gaat het om een totale besparing op de zorgkosten van bijna 600 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportage financiële arrangementen geneesmiddelen, die minister Bruno Bruins (medische zorg) vandaag aan de Tweede Kamer stuurt.

Verdubbeling resultaat prijsonderhandelingen geneesmiddelen

110 miljoen extra voor breed offensief tegen ondermijnende criminaliteit

Het kabinet investeert 110 miljoen euro in een breed offensief tegen de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Met dit geld kan dit najaar voortvarend worden begonnen met de extra maatregelen die minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft aangekondigd in de verdere strijd tegen de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Het gaat om zowel repressieve als preventieve maatregelen met een focus op: oprollen, afpakken en voorkomen

110 miljoen extra voor breed offensief tegen ondermijnende criminaliteit

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl