Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Aanvullende compensatie corona voor gemeenten

Aanvullende compensatie corona voor gemeenten

Gemeenten, provincies en waterschappen krijgen een tweede steunpakket van € 777 miljoen voor de compensatie van inkomsten die zij mislopen en de extra kosten die zij maken door corona. Met deze steun kunnen lokale en regionale overheden de dienstverlening aan hun inwoners op peil houden. Hiermee komt de totale verleende steun op ruim € 1,5 miljard voor 2020.

Aanvullende compensatie corona voor gemeenten

Slachtoffers seksueel geweld krijgen medische kosten vergoed

Slachtoffers van seksueel geweld die binnen 7 dagen hulp zoeken bij een Centrum Seksueel Geweld (CSG) kunnen vanaf 1 september een vergoeding krijgen voor medische kosten.

Slachtoffers seksueel geweld krijgen eigen risico vergoed

Alle scholen weer open

Vanaf maandag 31 augustus zijn alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs weer volledig open sinds de uitbraak van corona. In scholen is veel werk verzet om voorbereidingen te treffen om op een veilige manier weer alle leerlingen in het schoolgebouw te kunnen ontvangen, volgens de richtlijnen van het RIVM. De start van het schooljaar is daardoor overwegend goed verlopen.

Alle scholen weer open

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

In Venhorst (gemeente Boekel) is op een bedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 9000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl