Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Vergoeding voor ouders die buiten de noodregeling kinderopvang vallen

Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt

De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt.

Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

In Gemert (gemeente Gemert-Bakel) is op een bedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 5000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 44 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard.

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

Nederlands-Grieks opvangproject vangt eind september aan

De eerste opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen op het vaste land van Griekenland gaat naar verwachting eind september open. De organisaties die het opvangproject zullen uitvoeren zijn het Nederlandse Movement on the Ground en het Griekse The HOME Project. Dat schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Nederlands-Grieks opvangproject vangt eind september aan

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl