Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Eerste Kamer stemt in met tijdelijke appwet

Eerste Kamer stemt in met tijdelijke appwet

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Tijdelijke wet notificatieapplicatie Covid-19. De wet regelt de wettelijke grondslag voor het gebruik van de CoronaMelder-app. Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet zal CoronaMelder zaterdag 10 oktober landelijk worden geïntroduceerd. Op die dag start ook een landelijke campagne om de app onder de aandacht te brengen.

Eerste Kamer stemt in met tijdelijke appwet

Nieuwe wet helpt faillissementen te voorkomen

Nu veel ondernemingen door de coronapandemie hun bedrijfsvoering niet op de gebruikelijke manier kunnen voortzetten, is de verwachting dat meer ondernemingen te maken krijgen met geldproblemen en misschien zelfs met faillissement. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan dit helpen voorkomen. De wet maakt het voor ondernemingen makkelijker om een akkoord te bereiken met de schuldeisers en aandeelhouders over de herstructurering van schulden.

Nieuwe wet helpt faillissementen te voorkomen

Wetsvoorstel om uitwassen toeristische verhuur aan te pakken aangenomen

Het wetsvoorstel om de uitwassen van toeristische verhuur van woningen aan te pakken is aangenomen door de Eerste Kamer. Gemeenten krijgen meer middelen in handen om de vakantieverhuur van woningen in goede banen te leiden en uitwassen te voorkomen. Handhaven wordt gemakkelijker en fraude wordt straks beboet met maximaal € 83.000. 

Wetsvoorstel om uitwassen toeristische verhuur aan te pakken aangenomen

Alle rookruimtes op het werk en in openbare gebouwen vanaf 2022 definitief gesloten

Alle rookruimtes in (semi-)publieke en openbare gebouwen moeten per 1 juli 2021 zijn gesloten en een half jaar later, op 1 januari 2022, volgt het bedrijfsleven. Dat betekent dat per 2022 alle gebouwen waar Nederlanders werken of komen voor zorg, cultuur, sport, onderwijs, overheid, etc. volledig rookvrij zijn.

Blokhuis: Alle rookruimtes op het werk en in openbare gebouwen vanaf 2022 definitief gesloten

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl