Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Extra geld voor onderwijs op afstand

Extra geld voor onderwijs op afstand

Het kabinet trekt 3 miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien. Zo kunnen zij thuis onderwijs op afstand volgen. Dat helpt om onderwijsachterstanden verder tegen te gaan.

Kabinet trekt opnieuw extra geld uit voor onderwijs op afstand

Nieuwe corona-behandeling met bloedplasma kan starten

Sanquin Bloedbank en plasmaproducent Sanquin Plasma Products (SPP) hebben de afgelopen maanden uit gedoneerd bloed 4.000 doses met antistoffen tegen het coronavirus geproduceerd. Dit medicijn is nu klaar om ingezet te worden. 

Nieuwe corona-behandeling met bloedplasma kan starten

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Lutjegast

In Lutjegast ( provincie Groningen) is bij een legbedrijf met kippen vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere bedrijven. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Lutjegast

Toolbox voor lokale aanpak overlastgevende asielzoekers

Staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel en Migratie) heeft een toolbox met 70 maatregelen samengesteld voor de aanpak van overlastgevende asielzoekers. Hierin staan alle instrumenten op een rij voor gemeenten, winkeliers, medewerkers in de migratieketen, openbaar vervoerders en partijen om overlast tegen te gaan.  Van de inzet van cameratoezicht en extra beveiliging tot het opleggen van een meldplicht of gebiedsverbod.

Toolbox voor lokale aanpak overlastgevende asielzoekers

'We vertrouwen op aarde ongemerkt steeds meer op ruimtevaarttechnologie’

Veilige communicatie tussen militairen, het voorspellen van bosbranden, realtime beelden van luchtverontreiniging, precies weten hoeveel water gewassen nodig hebben, en snelle signalering van dreigende dijkverzakkingen. Dit wordt mogelijk gemaakt worden door satellieten die in een baan om de aarde cirkelen.

‘We vertrouwen op aarde ongemerkt steeds meer op ruimtevaarttechnologie’

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl