Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Overheid start klimaatcampagne "Zet ook de knop om"

Overheid start klimaatcampagne "Zet ook de knop om"

Vandaag start de nieuwe ‘Zet ook de knop om’-campagne over de urgentie om klimaatverandering tegen te gaan. De campagne gaat in op de noodzaak om onze CO2-uitstoot omlaag te brengen, benadrukt de gezamenlijke inspanning die dat vraagt van overheden, bedrijven en mensen thuis en geeft concrete adviezen over klimaatvriendelijke keuzes.

Overheid start klimaatcampagne ‘Zet ook de knop om’

Strengere regels fokken kortsnuitige honden

De tijdelijke uitzondering voor het fokken met extreem kortsnuitige honden in combinatie met een hond met een langere snuit komt per direct te vervallen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) legt de criteria voor het fokken met kortsnuitige honden vast in een nieuwe regel die ervoor moet zorgen dat honden verantwoorder worden gefokt. Dit om te voorkomen dat er nog honden worden gefokt met kenmerken die onnodig lijden veroorzaken.

Strengere regels fokken kortsnuitige honden

Mbo-scholen kunnen vanaf 18 september geld voor financiële educatie aanvragen

Vanaf 18 september kunnen mbo-scholen een aanvraag indienen voor subsidie voor financiële educatie. Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) kondigde eerder aan dat hiervoor dit jaar € 8 miljoen beschikbaar is.

Mbo-scholen kunnen vanaf 18 september geld voor financiële educatie aanvragen

Onafhankelijkheidsdag Oekraïne: Nederland hijst de Oekraïense vlag

Op 24 augustus vierde Oekraïne zijn Onafhankelijkheidsdag. Sinds de annexatie van de Krim in 2014 en de grootschalige invasie van februari 2022 verdedigt Oekraïne zich tegen de Russische agressie. Daarom hesen minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en Oekraïense ambassadeur Oleksandr Karasevych in Den Haag samen de vlag van Oekraïne. Ook hield de minister een toespraak.

Onafhankelijkheidsdag Oekraïne: Nederland hijst de Oekraïense vlag

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl