Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Verbetermaatregelen hersteloperatie leiden tot versnelling

Verbetermaatregelen hersteloperatie leiden tot versnelling

De maatregelen die het kabinet de afgelopen maanden heeft genomen om de Hersteloperatie Toeslagen te verbeteren, zorgen voor een versnelling bij de integrale beoordelingen. Ook de uitvoering van de kindregeling en de schuldenaanpak loopt voorspoedig. Daarnaast is afgelopen week gestart met een alternatieve route voor gedupeerde ouders met aanvullende schade waarmee zij sneller duidelijkheid krijgen over de financiële afronding van hun herstel.

Verbetermaatregelen hersteloperatie leiden tot versnelling

Aanvullende Nederlandse militaire inzet in Irak

Nederland gaat meer bijdragen aan de NAVO-missie in Irak (NMI). Het gaat om een Force Commander met een stafcapaciteit van ongeveer 15 militairen. Die leidt en coördineert de inzet van verschillende NAVO-bondgenoten en -partners. Daarnaast stuurt Nederland drie transporthelikopters met een ongeveer 120-koppig detachement naar Irak.

Aanvullende Nederlandse militaire inzet in Irak

Strategie voor verbetering van de mkb-financieringsmarkt

Een goed werkende financieringsmarkt is cruciaal voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Alleen dan kunnen mkb'ers passende financiering vinden voor groei, vernieuwing en investeringen in duurzaamheid. Dat schrijft minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin doet ze haar strategie uit de doeken om de mkb-financieringsmarkt te verbeteren en roept ze betrokken partijen op om tot een mkb-financieringsakkoord te komen.

Strategie voor verbetering van de mkb-financieringsmarkt

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl