Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Opvoersetjes op elektrische fietsen worden verboden

Opvoersetjes op elektrische fietsen worden verboden

Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) komt met een breed aanvalsplan om opgevoerde elektrische fietsen aan te pakken. Onderdeel van dit plan is dat hij dit jaar nog de regelgeving gaat aanpassen, zodat mensen niet meer op de openbare weg mogen rijden wanneer zij een opvoersetje op hun elektrische fiets hebben geïnstalleerd. 

Opvoersetjes op elektrische fietsen worden verboden

Akkoord over nieuwe CAO Rijk

Vakbonden en de werkgever Rijksoverheid hebben een onderhandelaarsresultaat voor een nieuwe CAO Rijk bereikt. Onderdeel daarvan is een gemiddelde loonsverhoging van 9,7 procent. De looptijd van de nieuwe CAO Rijk is van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025. Vakbonden leggen het onderhandelaarsresultaat nu met een positief advies voor aan hun leden. Op 12 april wordt bekend of er een definitief cao-akkoord is.

Akkoord over nieuwe CAO Rijk

Alle verplaatsbare woningen van Rijksvastgoedbedrijf hebben bestemming

Alle verplaatsbare woningen die door het Rijksvastgoedbedrijf door een aanbesteding zijn aangeschaft zijn verkocht. Het gaat in totaal om 1.992 verplaatsbare woningen. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. De woningen worden door gemeenten en corporaties ingezet voor het huisvesten van aandachtsgroepen zoals bijvoorbeeld starters, studenten, dak- en thuislozen en gescheiden personen. 

Alle verplaatsbare woningen van RVB hebben bestemming

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl