Nieuwsbrief Regeringsnieuws - 237,65 miljoen euro steun voor jonge boeren

237,65 miljoen euro steun voor jonge boeren

Het kabinet gaat jonge boeren en tuinders die een bedrijf beginnen of overnemen financieel ondersteunen. Minister Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) stelt hiervoor bijna 240 miljoen euro beschikbaar uit zowel Europees als nationaal geld. Het bedrag wordt uitgekeerd via verschillende subsidie openstellingen tot en met 2027. De eerste openstelling is van 3 juni tot en met 2 augustus 2024 en bedraagt 75 miljoen euro, met een maximum van 80.000 euro per aanvrager.

€ 237,65 miljoen steun voor jonge boeren

Van Ooijen aan de slag met extra acties om vertrouwen in vaccinaties te herstellen

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) is aan de slag met extra acties om het vertrouwen in vaccinaties te herstellen, de deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma te verhogen en kinderen daarmee zo goed mogelijk te beschermen tegen ernstige infectieziekten. Centraal daarin is het versterken van de wijkgerichte aanpak, zoals het laagdrempelig aanbieden van vaccinaties in specifieke buurten, waarmee bijvoorbeeld in Amsterdam goede resultaten worden geboekt. De onafhankelijke Twijfeltelefoon van ErasmusMC waar mensen nu al terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld anticonceptie en HPV-vaccinaties wordt ook een vraagbaak voor ouders die twijfelen over het Rijksvaccinatieprogramma.

Van Ooijen aan de slag met extra acties om vertrouwen in vaccinaties te herstellen

Nieuwe milieuregels voor Saba, Sint Eustatius en Bonaire om kwetsbare natuur te beschermen

Vanaf 1 april geldt een nieuw stelsel van milieuregels voor bedrijven, overheden en betrokken organisaties in Saba, Sint Eustatius en Bonaire. De regels zijn een nieuwe stap in het gezamenlijk streven van Nederland en de eilanden om de leefomgeving op de eilanden en in het bijzonder de kwetsbare koraal-ecosystemen beter te beschermen.

Nieuwe milieuregels voor Saba, Sint Eustatius en Bonaire om kwetsbare natuur te beschermen

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl