Informatie voor de pers

Bent u journalist of een andere vertegenwoordiger van de media? Met vragen kunt u terecht bij de woordvoerders van de ministeries. Wilt u op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen? Dan kunt u zich aanmelden voor de persberichtenservice.

Perspagina's

Bent u geen vertegenwoordiger van de media? Stel uw vraag dan via het contactformulier. Of bel naar telefoonnummer 1400 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00.

Blijf op de hoogte

Op Rijksoverheid.nl worden alle nieuwsberichten van de ministeries gepubliceerd. Wilt u geattendeerd worden op nieuwe ontwikkelingen? Dan biedt Rijksoverheid.nl de volgende mogelijkheden:

 • Persberichtenservice

  Via de persberichtenservice kunt u zich abonneren op de persberichten van de ministeries en onderdelen daarvan.
 • Nieuwsbrieven

  De Rijksoverheid heeft verschillende nieuwsbrieven waarop u zich kunt abonneren. Bijvoorbeeld over zorg, wonen of veiligheid.
 • E-mailattendering of RSS-feeds

  U kunt zich aanmelden voor een e-mailattendering. U ontvangt dan automatisch bericht zodra nieuwsberichten, kamerstukken of andere documenten op Rijksoverheid.nl verschijnen.
 • Social media

  Het nieuws van Rijksoverheid.nl en de ministeries is ook via social media accounts als X (voorheen Twitter) of Facebook te volgen.

Foto's, CV's, agenda's en toespraken bewindspersonen

Op de bewindspersonenpagina's staat informatie over ministers en staatssecretarissen uit het kabinet.