Kamerbrief over Kabinetsappreciatie Commissiemededeling HERA Incubator

Minister De Jonge stuurt de Tweede Kamer de Kabinetsappreciatie op de mededeling van de Europese Commissie over de HERA-Incubator. Deze brief is naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd

Kamerbrief over Kabinetsappreciatie Commissiemededeling HERA Incubator (PDF | 7 pagina's | 359 kB)

Op 17 februari 2021 heeft de Europese Commissie de mededeling 'HERA Incubator: Samen anticiperen op de dreiging van COVID-19-varianten' gepresenteerd. HERA staat voor 'EU Health Emergency Preparedness and Response Authority'. Hierin wordt een programma aangekondigd voor de ontwikkeling en productie van een nieuwe generatie vaccins tegen nieuwe varianten van het Coronavirus, waartegen de huidige generatie vaccins niet (voldoende) bescherming biedt. Het plan moet de Europese Unie (EU) voorbereiden op de verdergaande mutatie van het COVID19-virus en de mogelijke impact die dit kan hebben op het opbouwen van immuniteit.