Kamerbrief verslag Informele Raad Buitenlandse Zaken Defensie 29-30 augustus en enkele overige zaken

Minister Ollongren (Defensie) biedt de Tweede Kamer het verslag van de informele Raad Buitenlandse Zaken Defensie van 29-30 augustus aan. Daarnaast informeert de minister de Tweede Kamer over het besluit om in het kader van een bestaand uitwisselingsprogramma gehoor te geven aan een verzoek van de Verenigde Staten om een bij de Amerikaanse luchtmacht geplaatste Nederlandse uitwisselingsofficier deel te laten nemen aan Operation Inherent Resolve (OIR). Tot slot, wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de inzet van een Robotics and Automatic Systems (RAS) eenheid voor Enhanced Forward Presence (eFP) in Litouwen.

Kamerbrief verslag Informele Raad Buitenlandse Zaken Defensie 29-30 augustus en enkele overige zaken (PDF | 5 pagina's | 320 kB)