Defensiematerieel exporteren

Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector die willen exporteren, krijgen steun van de overheid. Bijvoorbeeld met handelsmissies of beurzen. 

Deelnemen aan handelsmissies

Een handelsmissie is voor ondernemers die zaken willen doen in het buitenland. Tijdens de missie heeft een ondernemer afspraken met mogelijke zakenpartners. De overheid geeft advies tijdens een handelsmissie. Of gaat in gesprek met het land. Het Commissariaat Militaire Productie (CMP) ondersteunt Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector tijdens een handelsmissie.

Beurzen voor de defensie en veiligheidssector

Om in contact te komen met zakenpartners, kunt u ook deelnemen aan gespecialiseerde beurzen. De Rijksoverheid ondersteunt een aantal van deze beurzen door een ‘Holland Hospitality Lounge’ beschikbaar te stellen. Dat doet zij samen met de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Voorbeelden van beurzen die de overheid steunt zijn IDEX, Eurosatory en DSEI.

Naast beursondersteuning organiseert de Rijksoverheid ook handelsmissies. Deze gaan eventueel onder leiding van de speciaal voor export aangestelde defensiefunctionaris.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Samantha Go: s.s.m.h.go@minez.nl.