Defensiematerieel exporteren

Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector die willen exporteren, krijgen steun van de overheid. Bijvoorbeeld met handelsmissies of beurzen. Aan het exporteren van defensiemateriaal stelt de Nederlandse overheid wel eisen. Zo zijn er in de meeste gevallen exportvergunningen van de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer (CDIU) van de Douane nodig.

Deelnemen aan handelsmissies

Een handelsmissie is voor ondernemers die zaken willen doen in het buitenland. De overheid geeft advies tijdens een handelsmissie, kan helpen met het leggen van contacten en gaat in gesprek met het land. Het Commissariaat Militaire Productie (CMP) ondersteunt Nederlandse bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector tijdens een handelsmissie.

Beurzen voor de defensie en veiligheidssector

Om in contact te komen met zakenpartners, kunt u ook deelnemen aan gespecialiseerde beurzen. De Rijksoverheid ondersteunt een aantal van deze beurzen door een ‘Holland Hospitality Lounge’ beschikbaar te stellen. Dat doet zij samen met de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) en de Netherlands Aerospace Group (NAG). In 2020 ondersteunt de Rijksoverheid de volgende beurzen:

  • DSA, Maleisië 20 t/m 23 april 2020 
  • Eurosatory, Frankrijk 08 t/m 12 juni 2020
  • Farnborough Airshow, Verenigd Koninkrijk 20 t/m 24 juli 2020
  • Euronaval, Frankrijk 20 t/m 23 oktober 2020

Voor meer informatie kunt u terecht bij Samantha Go: cmp@minezk.nl.