Waar moet ik op letten in mijn gesprek met de behandelaar over de cosmetische ingreep?

Een arts moet u informeren over de ingreep. Bijvoorbeeld over hoe de behandeling verloopt en wat de risico’s zijn. Wordt uw behandeling niet uitgevoerd door een arts? Vraag dan zelf naar informatie over de ingreep. 

Informatie over cosmetische ingreep

Laat u vooraf goed informeren over hoe de behandeling in zijn werk gaat en ook over de mogelijke complicaties. Bij elke ingreep is het mogelijk dat er dingen mis gaan en bestaat de kans op complicaties. Dus ook bij een cosmetische ingreep. 

Producten cosmetische behandeling

De overheid adviseert u te informeren naar de producten die de behandelaar gebruikt. Dit is extra belangrijk bij (borst)implantaten, botox en fillers. Die blijven namelijk voor langere tijd in uw lichaam zitten. Een borstimplantaat gaat maar 10 tot 15 jaar mee en moet dan vervangen worden. Behandelingen kunnen risico’s met zich meebrengen. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van infecties of allergische reacties.

U kunt vragen naar de fabrikant, het type en het lotnummer van het product. Het lotnummer is een uniek nummer van een partij producten die op hetzelfde moment is geproduceerd.