Waar kan ik hulp vinden om vaardiger te worden met de computer en internet?

Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt mensen in bibliotheken op weg die over onvoldoende digitale vaardigheden beschikken om mee te doen in de digitaliserende samenleving. Voor hulp en cursussen over de computer en internet kunt u vaak ook terecht in een openbare bibliotheek.

Hulp in de bibliotheek

Bent u digitaal niet zo vaardig of heeft u geen computer met internet? Dan kunt u vaak terecht in de bibliotheek. Alle openbare bibliotheken hebben een computer met internet die u gratis kunt gebruiken. In sommige bibliotheken kunnen mensen u helpen, bijvoorbeeld met het invullen van uw belastingaangifte. Sommige bibliotheken geven cursussen over digitaal zakendoen met de overheid.

Hulp via Informatiepunt Digitale Overheid

Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt u bijvoorbeeld om zelfstandig gebruik te maken van digitale dienstverlening van gemeenten, UWV en Belastingdienst. Het helpt u ook om meer kans te maken op de arbeidsmarkt en te profiteren van de sociale kanten van internet.

Bereikbaarheid Digitaal Hulpplein

Het Digitaal Hulpplein is niet alleen online te bereiken, maar ook telefonisch: 0800 - 023 4444. En via het landelijk netwerk van doorverwijzers dat bestaat uit medewerkers van onder andere bibliotheken en UWV.

Hulp nodig bij het zaken doen met de overheid?

Regelhulp.nl is een website die u op weg helpt naar zorg en ondersteuning. Regelhulp.nl bevat actuele informatie op het gebied van zorg, ondersteuning, jeugdhulp en financiële regelingen bij ziekte of beperking.