Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met mijn definitieve energielabel?

Bent u het niet eens met uw definitieve energielabel? Dan moet u contact opnemen met de erkend specialist. Komt u er samen met de specialist niet uit? Dan kunt u uw klacht neerleggen bij de Geschillencommissie Energielabel. Hier zijn wel kosten aan verbonden.  

Contact met specialist energielabel

Neem eerst contact op met de erkend specialist als u het niet eens bent met uw definitieve energielabel. U kunt dan bijvoorbeeld uitleggen waarom u vindt dat deze uw bewijzen niet goed heeft beoordeeld. 

Klacht neerleggen bij Geschillencommissie Energielabel

Kunnen u en de erkend specialist het niet eens worden over uw definitieve energielabel? Dan kunt u uw klacht neerleggen bij de Geschillencommissie Energielabel. Hier zijn kosten aan verbonden. In de brochure Hoe werkt de Geschillencommissie Energielabel? vindt u meer informatie hierover.

Geen bezwaar mogelijk tegen definitieve energielabel

U kunt geen bezwaar maken tegen het definitieve energielabel. Dit kan alleen tegen een juridisch besluit van de overheid. Het energielabel is dat niet.

De gegevens voor het definitieve energielabel levert u zelf aan de specialist voor controle. Deze specialist werkt in opdracht van u. U laat dus geen definitief energielabel opstellen door de overheid.

Helpdesk Energielabel

Heeft u vragen of klachten over het definitieve energielabel of de procedure? Neem dan contact op met de Helpdesk Energielabel.