Ondernemen in het buitenland

Voor (startende) internationale ondernemers is informatie over internationale markten en financiering belangrijk. De overheid steunt de bedrijven hierbij. Niet alleen met basisinformatie over landen, maar ook met informatie over de afzetmarkt en investeringsmogelijkheden in die landen.

Ambassades en diplomatieke posten

In het buitenland staat een uitgebreid netwerk van ongeveer 150 Nederlandse vertegenwoordigingen voor u klaar. Deze vertegenwoordigingen onderhouden een uitgebreid netwerk met lokale bedrijven en overheidsinstanties. U kunt gebruik maken van dat netwerk als u zaken wilt doen in een bepaald land. Wilt u contact met een vertegenwoordiger van Nederland? Dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade in het betreffende land.

Mee met handelsmissie

Tijdens handelsmissies krijgen ondernemers de kans afspraken te maken met zakenpartners in het buitenland.

Heeft u de ambities om internationaal zaken te doen? Kijk of u mee kunt met een handelsmissie naar een land. Wilt u weten welke handelsmissies met bewindspersonen plaatsvinden? Op de website van RVO.nl krijgt u een overzicht van handelsmissies en u kunt zich meteen opgeven.

Ambassadenetwerk

Werkt u in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning in het buitenland? Een ambassade kan u dan in contact brengen met Landbouwraden. Of met het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) als u Research & Development contacten in het buitenland zoekt.

Financiële steun

Op de website van RVO.nl staat  welke subsidies u kunt krijgen als u onderneemt in het buitenland. Atradius Dutch State Business informeert u over exportregelingen en investeringen in het buitenland. Zoals de exportkredietgarantie, de exportkredietverzekering en de investeringsverzekering.

Advies en subsidies voor jonge bedrijven