Waar vind ik gegevens over de Nederlandse gezondheidszorg?

Feiten en cijfers over de Nederlandse gezondheid en gezondheidszorg vindt u op Volksgezondheidenzorg.info. Informatie over de kwaliteit van de zorg vindt u op verschillende websites, zoals KiesBeter. Op Zorggegevens.nl vindt u wie welke gegevens bewaart en waar dit gebeurt.

Informatie over volksgezondheid en zorg

Zoekt u onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de volksgezondheid en zorg? Dit vindt u op de website Volksgezondheidenzorg.info van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Informatie over de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg

U kunt op de volgende websites informatie vinden over de kwaliteit van de gezondheidszorg:

  • Op KiesBeter.nl vindt u informatie over de kwaliteit van de zorg bij verschillende instellingen. PatiĆ«nten, zorgaanbieders en verzekeraars maken samen een zorgstandaard. Daarin bepalen zij wat goede zorg is. U vindt op KiesBeter ook informatie voor patiĆ«nten en links naar andere betrouwbare websites.
  • Op de website van Zorginstituut Nederland staat meer over de kwaliteit van de zorg. U leest daar hoe de kwaliteit in de zorg wordt omschreven en waar u gegevens over kwaliteit van de zorg kunt vinden.

Zorggegevens voor professionals

Op de website Zorggegevens.nl kunt u gegevensbronnen vinden over volksgezondheid en zorg. De informatie is voor onderzoekers, beleidsmedewerkers en studenten. U vindt hier bijvoorbeeld welke organisaties welke gegevens verzamelen en waarvoor ze deze gebruiken.