Adviezen voor Nederlanders in Oekraïne

De situatie in Oekraïne is zeer onveilig en het luchtruim is gesloten. Verlaat het land op eigen gelegenheid als dit veilig kan. Kan dit niet? Zoek dan een veilige plaats. Van evacuatie door de Nederlandse overheid is geen sprake. Bent u in Oekraïne? Laat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Lees het volledige reisadvies voor Oekraïne op Nederland Wereldwijd. En bekijk de veelgestelde vragen over de situatie in Oekraïne voor antwoorden op consulaire vragen.

Registreren bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken

Als u in Oekraïne bent, registreer u dan bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet het ministerie van Buitenlandse Zaken dat u in het land bent. Meld u ook af als u het land verlaten hebt.

Noodhulp voor Nederlanders in Oekraïne 

Bent u in Oekraïne en heeft u een consulaire hulpvraag? Het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar op het nummer: +31 247 247 247.