Is Koningsdag (27 april) een vrije dag?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.

Ik ben werknemer

Werkt u in loondienst bij een bedrijf? Dan bent u waarschijnlijk vrij op Koningsdag en krijgt u die dag gewoon doorbetaald. Dit is in ieder geval zo bij de meeste bedrijven. Wilt u zeker weten of u vrij bent? Vraag dit dan na bij uw werkgever. Of kijk in uw contract of cao wat hierover wordt gezegd. 

Ik ben ambtenaar

Bent u ambtenaar? Dan bent u vrij op Koningsdag. Voor specifieke functies kan een afwijkende regeling gelden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de politie, defensiepersoneel en academische ziekenhuizen.

Ik ben scholier of student

Zit u op school of studeert u? Dan bent u zeer waarschijnlijk vrij op Koningsdag. Scholen zijn bijna altijd gesloten op Koningsdag. Wilt u zeker weten of de school dicht is? Vraag dit dan na op school.

Ik ben een ouder met schoolgaand kind

Heeft u een kind dat naar school gaat? Dan is uw kind zeer waarschijnlijk vrij op Koningsdag. Scholen zijn bijna altijd gesloten op Koningsdag. Wilt u zeker weten of de school dicht is? Vraag dit dan na op school.