Hoe vergroot ik de veiligheid van mijn bedrijf?

Er zijn verschillende manieren waarop u als ondernemer de veiligheid van uw bedrijf kunt vergroten. Bijvoorbeeld met een gratis veiligheidsscan.

Gratis veiligheidsscans voor ondernemers

Als ondernemer kunt u gratis gebruikmaken van de Veilig Ondernemen Scan. Dit is een digitale vragenlijst. Na invulling weet u wat u kunt  doen om de veiligheid in uw bedrijf te verbeteren.

Winkelstraatmanager voor veiliger winkelgebied

Een winkelstraatmanager bevordert de samenwerking tussen winkeliers onderling. En tussen winkeliers en vastgoedeigenaren, gemeente en politie. De winkelstraatmanager is onafhankelijk en werkt zelfstandig.

Met het Handboek Winkelstraatmanagement kunnen ondernemers en gemeenten zelf met dit onderwerp aan de slag.

Cameratoezicht

Bewakingscamera's zorgen ervoor dat ondernemers bij onraad snel kunnen reageren. Ook helpen camerabeelden bij de opsporing en vormen ze extra bewijsmateriaal.

Overweegt u als ondernemer om een camerasysteem aan te schaffen of te installeren? In de brochure Slim bekeken: camerabewaking op maat leest u waar u op moet letten.

Veiliger en aantrekkelijk winkelgebied of bedrijventerrein

Als ondernemer kunt u zich ook aansluiten bij een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Een BIZ is een manier om een winkelgebied of bedrijventerrein veiliger en aantrekkelijker te maken. U betaalt met verschillende ondernemers mee aan bijvoorbeeld extra toezicht of bewegwijzering.